Συμπαράσταση

Δράσεις & φιλανθρωπικό έργο
Συσσίτιο

Η Εκκλησία κάθε εβδομάδα προσφέρει δωρεάν φαγητό και καφέ σε περίπου 250 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου κι αν προέρχονται. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στην αυλή της Εκκλησίας, διανείμενται φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό από τους εθελοντές μας.

Προσφορά βασικών ειδών ανάγκης
Προμηθεύουμε σε ένα αριθμό οικογενειών βασικά είδη διατροφής κάθε μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει: λάδι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, καφέ, όσπρια, κονσέρβες, ζυμαρικά, κλπ. Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που κατοικούν κυρίως στο Κουκάκι και πραγματοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές που προσφέρουν τον χρόνο, τον κόπο και τον οβολό τους.

Πνευματικό κέντρο “Σφήνα”

Η Σφήνα χρησιμοποιείται από τους έφηβους και τους νέους της Εκκλησίας μας για τα διάφορα προγράμματά τους. Στην Σφήνα οι εθελοντές μας οργανώνουν παιχνίδια, βοηθούν δωρεάν με ενισχυτική διδασκαλία, και προσφέρουν ένα ασφαλές μέρος για να ξοδεύουν χρόνο παιδιά και έφηβοι. Ταυτόχρονα γίνεται ένα σύντομο προαιρετικό μάθημα από την Αγία Γραφή. Όποιος γονέας επιθυμεί, μπορεί να παρευρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των προγραμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μας στη Σφήνα, επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook.

steki

Φιλανθρωπικό κέντρο “Στέκι της Συμπαράστασης”

Στο Στέκι της Συμπαράστασης κάνουμε παρέα με όσους ζουν στο περιθώριο ή μόνοι τους. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υλικές και πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας ώστε να νοιώσουν αξιοπρεπείς, ασφαλείς και αποδεκτοί. Κάθε Παρασκευή βράδυ συναντιόμαστε για καφέ, τσάι και παρέα. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα κάθε Τρίτη πρωί (οι άνδρες) και κάθε Παρασκευή πρωί (οι γυναίκες) να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να πάρουν καθαρά ρούχα.

Παιχνίδια για παιδιά

Οι νέοι και οι έφηβοι της Εκκλησίας µας οργανώνουν στην κοντινή παιδική χαρά, παιχνίδια για τα παιδιά της γειτονιάς. Η Εκκλησία µας ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή το 2003, µε το σκεπτικό ότι είναι σηµαντικό να προσφέρουµε στα νέα παιδιά µια ευκαιρία να αθληθούν και να βελτιωθούν στα αθλήµατα που αγαπάνε, αλλά κυρίως, µε το σκοπό να δώσουµε ένα καλό παράδειγµα για το πώς µπορούν να παίζουν χωρίς να τσακώνονται, χωρίς να βρίζουν, χωρίς να ανταγωνίζονται – κοινώς να παίζουν για να ευχαριστιούνται και να δοξάζουν τον Θεό ακόµα και µε το παιχνίδι τους και τη συµπεριφορά τους.

Βοήθεια σε μαθήματα & ξένες γλώσσες
Εθελοντές από την Εκκλησία προσφέρουν βοήθεια στα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, όπως επίσης και μαθήματα αγγλικών.
Άλλες εθελοντικές δράσεις

Πέραν αυτών των δράσεων η Β΄ Ευαγγελική Εκκλησία τακτικά πραγματοποιεί εθελοντικούς καθαρισμούς των δρόμων στο Κουκάκι, αλλά και σε άλλα μέρη.