Συμπαράσταση

Δράσεις & φιλανθρωπικό έργο
Συσσίτιο
Εδώ και δύο χρόνια κάθε εβδομάδα προσφέρει δωρεάν συσσίτιο σε περίπου 250 αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Έτσι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προσφέρει φρέσκο μαγειρεμένο στην Εκκλησία, φαγητό. Προσφέρονται περίπου 130 μερίδες κάθε φορά. Δηλαδή διανείμονται περίπου 1000 μερίδες/μήνα. Οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν Έλληνες, αλλά και ξένους. Μια φορά την εβδομάδα προσφέρονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.
Προσφορά βασικών ειδών ανάγκης
Προμηθεύουμε σε ένα αριθμό οικογενειών βασικά είδη διατροφής κάθε μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει: λάδι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, καφέ, όσπρια, κονσέρβες, ζυμαρικά, κλπ. Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που κατοικούν κυρίως στο Κουκάκι και πραγματοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές που προσφέρουν τον χρόνο, τον κόπο και τον οβολό τους.
Πνευματικό κέντρο
Η Εκκλησία λειτουργεί ένα Πνευματικό Κέντρο με ποικίλες δράσεις. Το ισόγειο, που ονομάζεται η«Σφήνα» χρησιμοποιείται αφενός για τις ανάγκες των έφηβων και νέων της Εκκλησίας κι αφετέρου, προσφέρεται  όμως, επίσης, ως εφηβικός/νεανικός χώρος για όσα παιδιά της γειτονιάς επιθυμούν να ψυχαγωγηθούν, μία φορά την εβδομάδα, αλλά και να ακούσουν ένα σύντομο μάθημα από την Αγία Γραφή. Το υπόγειο που ονομάζεται «Στέκι της Συμπαράστασης», λειτουργεί ως φιλανθρωπικός «πολυχώρος». Συγκεκριμένα, δύο απογεύματα την εβδομάδα λειτουργεί ως χώρος συντροφιάς και αναγνωστήριο για όλους. Επίσης προσφέρονται δωρεάν ρούχα, και δίνεται η δυνατότητα για ντουζ και πλύσιμο ρούχων σε ξεχωριστές μέρες για άνδρες και γυναίκες.
Βοήθεια σε μαθήματα & ξένες γλώσσες
Εθελοντές από την Εκκλησία προσφέρουν βοήθεια στα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, όπως επίσης και μαθήματα αγγλικών.
Εκπαιδευτικά προγράμματα γυναικών
Στο χώρο της «Σφήνας» προσφέρονται μαθήματα αγγλικών, ελληνικών και υπολογιστών σε γυναίκες Ελληνίδες και μετανάστριες. Η υποστήριξη του προγράμματος γίνεται  αποκλειστικά από γυναίκες κι απευθύνεται σε γυναίκες.
Άλλες εθελοντικές δράσεις
Πέραν αυτών των δράσεων η Β΄ Ευαγγελική Εκκλησία τακτικά πραγματοποιεί εθελοντικούς καθαρισμούς των δρόμων στο Κουκάκι, αλλά και σε άλλα μέρη. Επίσης διοργανώνει παιχνίδια για παιδιά δημοτικού σχολείου στην παιδική χαρά.