Καλώς Ήρθατε

Β΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

“Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω.” (Ιησούς Χριστός, κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 11:29)

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία πνευματικά ανάγεται στην Αποστολική Εκκλησία που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός και ιστορικά στην ευαγγελική αναμόρφωση του 16ου αιώνα.

Τι Πιστεύουμε

Η πίστη μας συνοψίζεται στα λόγια του Συμβόλου της Πίστεως (Νικαίας/Κωνσταντινουπόλεως).

Ο Σκοπός μας

Σκοπός της Εκκλησίας μας είναι να λατρεύουμε το θαυμαστό μας Κύριο, να διδάξουμε το Λόγο του Θεού και να οδηγήσουμε τον αμαρτωλό και χαμένο άνθρωπο στον Ιησού Χριστό.

Σύντομη Ιστορία

Η Β’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών ιδρύθηκε το 1924 από πρόσφυγες που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.
Συναθροίσεις Εκκλησίας

Κυριακή

10:00 Κυριακό σχολείο για παιδιά

11:00 Πρωινή λατρεία*

Τετάρτη

19:30 Βιβλική μελέτη και συμπροσευχή

Σάββατο

17:00 Όμιλος εφήβων

19:30 Όμιλος νέων

Άλλες Συναθροίσεις

Επίσης υπάρχουν άλλες συναντήσεις εφήβων, ανδρών, γυναικών, νέων ζευγαριών και κατ’οίκον συναθροίσεις για μελέτη της Αγίας Γραφής και χριστιανική συντροφιά.

*Η πρωινή λατρεία της Κυριακής μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της εκκλησίας μας στο YouTube.

Συμπαράσταση & Φιλανθρωπικό Έργο
Στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές μας έχει δοθεί το όνομα “Συμπαράσταση”. Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από μέλη και φίλους της κοινότητας της Εκκλησίας σε εθελοντική βάση.
Συσσίτιο
Εδώ και δύο χρόνια κάθε εβδομάδα η Εκκλησία μας προσφέρει δωρεάν συσσίτιο σε περίπου 250 αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Έτσι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προσφέρει φρέσκο μαγειρεμένο στην Εκκλησία, φαγητό.
Κάθε μήνα προμηθεύουμε σε ένα αριθμό οικογενειών βασικά είδη διατροφής. Η προσπάθεια αυτή, στο στάδιο αυτό, απευθύνεται σε ανθρώπους που κατοικούν κυρίως στο Κουκάκι και πραγματοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές που προσφέρουν τον χρόνο, τον κόπο και τον οβολό τους.
Προσφορά ειδών
ανάγκης σε οικογένειες
Πνευματικά Κέντρα
Η Εκκλησία λειτουργεί δύο πνευματικά κέντρα. Το ένα, η “Σφήνα”, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των έφηβων και νέων της Εκκλησίας αλλά και της γειτονιάς. Το δεύτερο, το “Στέκι της Συμπαράστασης”, λειτουργεί ως φιλανθρωπικός πολυχώρος.
Εκκλησιαστική Ζωή
“Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…” (κατά Ματθαίον, 11:28-30)
E

Κυριακό σχολείο

Το Κυριακό (Κατηχητικό) Σχολείο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως και την Γ’  Λυκείου.
E

Όμιλος νέων και εφήβων

Οι όμιλοι της Εκκλησίας μας απευθύνονται σε νέους και εφήβους, οι οποίοι θέλουν να έχουν μια ώρα μέσα στην εβδομάδα για να συγκεντρώνονται για πνευματική συντροφιά και συμπροσευχή.
E

Παιχνίδια για παιδιά και νέους

Οι νέοι και οι έφηβοι της Εκκλησίας μας οργανώνουν στην κοντινή παιδική χαρά, αγώνες μπάσκετ και βόλευ για τα παιδιά της γειτονιάς, αλλά και παιχνίδια για μικρότερα παιδιά.
E

Θερινό σχολείο

Το Θερινό Βιβλικό Σχολείο οργανώνεται κάθε Ιούνιο (την πρώτη ολόκληρη εβδομάδα αφού κλείσουν τα σχολεία) και απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών (μαθητές Δημοτικού).

Νέα & Ανακοινώσεις

Θερινό σχολείο 2018

Το φετινό Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 18 Ιουνίου ως και Παρασκευή 22 Ιουνίου (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.). Απευθύνεται σε παιδιά 5 εώς 13 ετών. Το θέμα είναι "Πότε μόνος" και θα αφορά τη ζωή και διακονία του προφήτη...

Περισσότερα
Επικοινωνία

Β' Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

Αν. Ζίννη 35, Αθήνα 11741
210 92 34 071, 693 71 41 252